top of page
  • Forfatters billedeBoligstylister.dk

Ny indretning af eksisterende bolig

Opdateret: 19. apr.

Vores boligbehov ændrer sig gennem tiden. Det betyder, at vi har brug for at se på vores eksisterende bolig med nye øjne.


Men hvordan kan vi optimere, forbedre og forny indretningen af en eksisterende bolig, så den lever op til en moderne familie ?


Vi startede indretningsprojeket med at mødes omkring tanker, ideer og ønsker til den fremtidige indretning.


Det var en af de helt store udfordringer på denne indretningsopgave.


I en bolig, som på mange parametere levede op til familiens ønsker, men manglede sammenhæng, bedre opbevaring og fokus på optimal pladsudnyttelse for at imødekomme hverdags behov.



Indretningen manglede opbevaring og bedre udnyttelse af pladsen. Her ses spisepladsen før ombygning, ebn visualisering af ønsker og efter ombygning med en reol på bagvæg til opbevaring.


Optimal pladsudnyttelse og bedre opbevaring


Den største udfordring var stuens mangel på sammenhæng og gennemførte materialevalg.


Her var et gammelt pejseområde svært at udnytte og blev derfor ofte fyldt op med ting og sager, der ellers manglede en fast plads.



Det gamle gulv i pejseområdet opdelte stuen og gjorde rummet mørkt.


Resultatet blev en rodebunke, der nemt kom til at have en negativ indvirkning på den øvrige indretning.


Pejseområde før, under og efter ombygning.


Et nyt rum i stuen


Ønsket var en hyggelig familieplads med mulighed for opbevaring af legetøj, spil m.m som nemt pakkes væk efter brug.


Vi kom frem til en god løsning med en rummelig alkove, der både giver den nødvendige opbevaring, løfter hele indretningen i en moderne retning og tilfører et "ekstra rum" til stuen.



Visualisering af det nye pejseområde.



For at kunne fornemme et færdigt resultat lavede vi en visualisering af et nyt pejse område, hvor den gamle pejseindsats erstattes af en hængende bio pejs.

Den moderne alkove fungerer som familiens nye samlingssted med direkte udkig til natur og masser af gode timer med hygge og nærvær.



Det gør en stor forskel når der skabes en sammenhæng i valg af gulv. Det ses tydeligt på før og efter billederne.


Tænk i sammenhængende materialer


Som det tydelig ses på før-billede af det gamle pejseområde var gulvet en stor udfordring.


De mørke, blanke fliser sugede alt lys og var med til at opdele stuen, så den blev svær at indrette.



En visualisering af det nye pejseområde med alkove


Det er altid vigtigt at tænke i sammenhængende materialer, når der vælges gulve, lofter, vinduer eller døre, som er boligens faste elementer. Herved skabes der en naturlig ro.


For netop at opnå ro og gennemført stil udskiftede vi hele gulvet og fik et flot og sammenhængende opholdsrum.


Her ses det tydeligt hvordan et lyst og moderne gulv løfter hele indretningen.


En svær stue at indrette krævede en ny planløsning


Vi startede indretningsprojeket med at mødes omkring tanker, ideer og ønsker til den fremtidige indretning.


Herfra blev der udarbejdet et indretningsoplæg med løsninger til materialer, farver, møbelplaceringer og en produktliste med nye tiltag.


Alt sammen med fokus på at give den eksistrende bolig et løft og få en ny og bedre indretning.


FØR / EFTER af stue, hvor udfordringen især var åbningen til udestuen.


I stuen var det især den store åbning til udestuen, som gav udfordringer med møbleringen.


Både i forhold til de forskelligartede gulve, men også begrænsningerne for at kunne indrette stuen med en sofa der vender ud i rummet og åbner op.


Derfor blev der bygget en ny væg mellem de to rum.

Dette gav os bedre møbleringsmuligheder og et roligt kig igennem stuen.



Her ses stue inden ombygning og opsætning af væg mod udestue.


Med en væg mellem stue og udestue lukker vi også af for en del af lysindfaldet.

Dette har vi løst med et aflangt vindue, så der stadig kommer lys ind i stuen.


Under hele forløbet har der været en plan for ombygningen. Her ses visualisering af stue med den nye planløsning.


Vinduet placeres højt, så vi bevarer de gode indretningsmuligheder på den nye væg i stuen.

Det betyder, at vi kan placere både tv og sofa bedre med en ny indretning.



Her ses den nye stue klar til indretning efter renovering.



Har du også et større renoveringsprojekt som kræver en gennemtænkt plan, inden du går i gang, så kontakt mig gerne for indretningshjælp.




Tak fordi du læste med:-)


De bedste hilsner fra


Indretningskonsulent

Line


82 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page